Musici

Hieronder ziet u de begeleiders, solisten en repetitoirs van ons koor:

Peter Wildeman

Dirigent

Peter Wildeman – geboren te Lisse in 1972 – begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers. Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen... van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping. Door de v.o.g.g. werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse. Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Matthanja, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam. Ook het Jong Dameskoor Shira is hij vaste dirigent van. Hij is begeleider bij koren Deo Juvante uit Kesteren, Grace Ladieschoir en het Chr. Gem. Eilandenkoor. Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.’ Zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media. Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen en Sint-Philipsland. Hij is gastorganist in Haamstede, en invulorganist in de Chr. Ger. Kerk van Tholen. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als België, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, maar ook landen als Israel en Groot Brittannië. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is bijna platina.

Joost van Belzen

Vaste begeleider

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart. Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jar...ige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester. Koren Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor. Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble. Samenwerkingen Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs. Docentschap Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Tenira Sturm

Soliste

Hoi! Mijn naam is Tenira en ik ben vaste soliste bij het gezellige Jongerenkoor Loïs. Dit doe ik met erg veel plezier. Zingen is mijn passie, een bijzondere en heerlijke ontspanning waar ik echt van kan genieten! Ik ben blij en dankbaar dat ik dit gekregen talent met jullie mag delen. Graag ...ontmoet ik jou tijdens één van de repetities of op één van onze concerten!